Senaste inläggen

Av Anna - 9 juni 2010 12:38

   bilden är lånad här


Pust... känns som om de senaste 2 dagarna har varit 2 år långa!

Vi var till BVC i måndags för Klimpens 3 månaders koll och roliga sprutorna i benet... Innan vi for så smorde vi han med olivolja, vi har testat det på Klimpens händer och fötter och de har blivit bättre, så det kunde ju funka på hela kroppen...


Till historien hör att Klimpen har varit en torris sedan han föddes och vi har smort honom med Miniderm och det har hjälpt på kroppen, men inte runt händerna och fötterna och ville ha lite tips från BVC...

Våran världens bästa sköterska där tyckte att han var så röd och torr att hon ville att en barnläkare skulle titta på honom; och det finns ingen sådan där vi bor så det snabbaste sättet var att åka till akuten 6,5 mil bort och få råd där. Så vi får en remiss i handen, klär på barnen, handlar lite matsäck och ger oss av.


Vi var framme 12.20 17.00 träffar vi en läkare. Alla var trötta och gnälliga (framförallt storebror som "inte vill vara här på sukhuset längre!!!"), läkaren hämtade en kollega som tittade på KLimpen som då inte var smord på hela dagen och såg hemsk ut... ni får stanna inatt säger han. Vi måste kolla det här noga och ta reda på vad det beror på, hade ni bott här i stan så hade ni fått åka hem och komma tillbaka till ronden går på barnavdelningen, men eftersom det är en bit att åka så ville han att jag och KLimpen skulle sova kvar. Jag var då helt slut och även fast jag avskyr sjukhus så kändes det som en lättnad... sova! 


Lilleman Bus hade nog rätt så skoj ändå, han fick följa med och titta i ambulansbilhallen och på väg till barnavdelningen så fick han åka rullstol - och när vi kom fram så fanns det hur mycket skojiga leksaker som helst!!!


När vi kom så tog de kort på Klimpen och sedan fick vi smörja honom med miniderm och det sade bara sluuurp och så såg han ut som vanligt igen. Skönt! Han fick mjölkfri ersättning som han bara smaskade i sig, fast jag tyckte den smakade svettig apfot, och sedan sov han så skönt i sin lilla plastbubblevagn...


Vi var ensamma på vårt rum, men på natten kom det in en flicka som ramlat och slagit i huvet så henne fick de lysa i ögonen varje timma, så då vaknade jag när det gick i dörren, men Klimpen sov så skönt och vaknade bara en gång för att äta.


Sedan var det full fart igår, med läkarbedömning på rond, fotografering hos sjukhusfotografen, hudläkarbesök och pricktest och jag är sååå stolt över alla mina barn, de har varit så duktiga båda två! Lilleman Bus sprang bara bort 2 gånger och Klimpen har varit glad och bubbelpratig och charmat alla sköterskor, läkare och tanter som vi mött i korridorerna...


Hudläkaren trodde att det inte var någon märklig genetisk sjukdom, utan ett atopiskt eksem med antagligen en stark reaktion på att det blev för mycket olivolja på kroppen. Så där fick vi mild kortisonsalva och andra mjukgörande salvor och ny tid i höst. Barnläkaren på ronden misstänkte mjölk och ägg allergi men pricktestet visade inte riktigt på något. En liten reaktion på ägg, men inte så mycket att det gick att säga att han är känslig mot ägg. Så vi fick med oss recpet på modersmjölksersättning som är mjölkfri och eftersom jag snuttammar lite grann då och då så slutar jag också med mjölk och ägg.


Så... ingen tårta blir det på min fösselsdag... men det finns ju en massa annat gott! Havreglass till exempel... eller fruktsallad :)

ANNONS
Av Anna - 27 maj 2010 11:41

  


Den här skylten/LOn hängde på ytterdörren på Lilleman Bus födelsedagskalasdag!

 

Pyssel och bus! :)

ANNONS
Av Anna - 27 maj 2010 11:27

Nu med några dagars flaskmatning/amning bakom oss så konstaterar jag att det var helt rätt beslut att övergå mer och mer till flaskmatning!

 

Klimpen har nu återgått till att vara en glad och nöjd, pratig och sötnosig och MÄTT bebis!!! Nu känner jag mig korkad att jag inte började ge honom flaskan tidigare, då hade vi sluppit hela långa dagar vid tutten, skrik däremellan följt av korta sömnperioder...

 

Förut vaknade han med ett skrik, nu vaknar han och gurglar glatt hej nu är jag vaken kom och gosa med mig...

 

Igår kväll åt han mat vid halv åtta, somnade sedan bums och låg i vagnen och snusade till halv 3!!! Vi räknade helt kallt med att han skulle vakna vid 10 och vilja ha mer mat, men näää då... jag blev nervös för han åt inte så mycket vid halv åtta så vi väckte honom inatt och han åt gladeligen en full flaska och somnade sedan om igen och sov till klockan 5, sedan var han pigg och glad och vaken. Tänk om vi snart får sova hela natten igen... jaaaa! Vilken lycka det vore!

 

  

 

Just nu hemma hos yrla: liten klimp i sin vagn med kossa gossa 2, papegojtricksfilten och favvonappen från Leksand stars, vantarna är där för att han river sig överallt annars!

Av Anna - 27 maj 2010 10:18

bilden är lånad här


Lagom till 3 årsdagen verkar Lilleman Bus ha slutat med nappen! Helt av en slump och helt av sig självt... Pappa Bus glömde ge honom nappen en kväll vid nattningen och Lillemannen har inte frågat efter någon än!

 

Igår ville han inte ha blöja på sig så det är nog på gång att sluta med den också, planen har varit att pottträna i sommar när han är dagisledig så vi följer den!

 

Och igår så visslade han! Tänk vad många saker som bara händer när man har blivit stora storebror och fyllt 3 år!

  

Av Anna - 27 maj 2010 10:04

bilden är lånad här


Lilleman bus vaknade mitt i natten och ropade... det är ett spöke under min säng... jag gick in på hans rum för att kolla läget, han satt i sin lilla säng och var inte riktigt vaken.

 

Det visade sig att det fanns 2 spöken, ett under hans säng och ett under Pappa Bus säng. Då får vi skrämma bort dem på något sätt sade jag och råkade släppa lite väder...

 

Åh, vem var det som pruttade sade jag och tänkte att den lilla fisen kanske kunde avleda från spökerierna.

Det var jag, sa Lilleman Bus och skrattade (han brukar tycka det är roligt att stå för andras fisar än sina egna), jag fes och jag fes så spöket försvann sade han och skrattade ännu mer, och så fortsatte han; blä sa spöket här luktar det Lilleman Bus fis!

 

Spöket var borta och vi kunde snarka vidare!

  

Av Anna - 26 maj 2010 11:39

bilden är lånad här


Om det är för att mors dag är inom räckhåll, (ni vet man längtar efter lite egentid och ompyssel...) eller för att mina naglar för första gången på flera år är starka och friska, men de senaste dagarna har jag blivit grymt sugen på att fixa naglarna!

 

Ett tag, innan barnen fanns, så gick jag till frissan varannan månad och till manikyristen varannan... oj vad grymt snygg jag måste ha varit då! Nu för tiden får man vara glad om man hinner till frissan en gång om året :) Budgetklipp, tack!

 

Dagens mål: att göra kort till mors dag (ja, jag har ju en egen mamma att uppvakta   ) och att göra lite hemma manikyr...

  

Av Anna - 24 maj 2010 17:08

  

bilden är lånad här


Klimpen har de senaste dagarna börjat med olater när han ammar. Han bits! Utan tänder! Men ändå gör det så f-bannat ont att det inte finns ord att beskriva med!


I går morse, efter att ha knipsat tag om vårtan 3 gånger under en "mysig" amningsstund, så kände jag att det fick vara nog! Här sitter jag i soffan, spänd som en fiolsträng och njuter inte det minsta av ge mitt barn mat!


Till det kan också läggas att jag inte gjort något annat de senaste 2 veckorna, bara ammat och ammat och ammat och ändå skriker den lilla Guldklimpen och är inte nöjd och glad. Så nu är det slut tuttat!


Fick snällt plocka fram pumpen (som inte bits! :) ) och känna mig som en ko igen... När Lilleman Bus kom till världen så tog det ett tag innan han fattade galoppen så jag satt och pumpade mjölk till honom de första 3 månaderna, men Klimpen har sugit hej vilt ända sen första dagen... nu skilde det ju lite i vikt mellan de båda barnen och Klimpen som den stora bebis han är kräver mer mat än jag har, så han har fått tillägg hela tiden.


Första pumpningen gick hur bra som helst och jag fick bort alla hemska knölar... sedan plockade jag isär den och gjorde rent och så blev det kvällen. Lugnet lägrade sig i huset, Lilleman Bus sov sött i sin säng, Klimpen satt i Pappa Bus knä och fick mat, läge för en heltömning av brösten! Lite spännande också att se hur mycket mjölk jag kunde få ut!


Då funkar inte pumpen! Plocka isär, titta på alla delar, sätta ihop... nääää.... samma igen, plocka isär, titta noggrannare på alla delar, sätta ihop... nääää.... Pappa Bus tittar på alla delar och sätter ihop... näää.... nu börjar paniken sprida sig lite... brösten ömmar och känns sprängfärdiga... och pumpen funkar INTE!!!!


Jag springer bort till datorn, på med google och vips hittar jag en sida - bruksanvisning till avent bröstpump - (rolig läsning här) desperat kvinna med samma problem som mig!!! Och där fanns lösningen... den lilla ventilen var vänd åt fel håll... åhhhh, vilken lättnad....

Av Anna - 23 maj 2010 14:07

  

bilden är lånad här och färglagd av yrla i paint... :)


Igår smällde det... Lilleman Bus hade sitt 3 års kalas! Idag är stora dagen, men det passade våra resande släktingar bäst att ha kalaset igår, så så fick det bli!


Morfar var utnämnd hovfotograf, jag hann inte med själv att ta några bilder under själva kalaset, ni vet hur det är - alltid nåt som ska göras, eller nån att gosa med eller barn som vill ha mat osv osv... Bilder kommer därför upp senare...


Kul hade vi i alla fall! Och moster kom med lilla söta kusinen - det var jätteskoj att se skillnaderna mellan de små, fast det bara är 3 veckor mellan dem. Sötkusin är mer finlemmad än vår Klimp. Det syntes framförallt på händer och fötter, sötkusin hade små yttepyttegulliggulliga små händer medan Klimpen har rediga dasslock till tassar, eller labbar mer he he...


  


Moster Pang och Sötkusinen gosar...


Vi hade verkligen tur med vädret, soligt och varmt så gott som hela dagen, det regnade lite på kvällen när vi skulle ha grillat, men det gick lika bra att göra i grillpannan på spisen...Tårtan var dalablå med en röd brandbil på, jag bakade muffins a la Leila bakar med rosa glasyr och rött jordgubbsströssel (de gick åt!!! supermums!), vi hade bullar och kakor och nu vi har rester så vi kan ha minst 2 kalas till av bara farten :)


Och så många paket, jag har ingen riktig koll på vad han fick av vem - så tack alla för Lilleman Bus presenter, han blev jätteglad för allt han fick!


Men bäst var nog tågbanan, som han längtat! Och vad konstigt det är vilka känslor en tågbana väcker hos vuxna män! Morfar blev som en liten pojke igen när han hjälpte Lilleman Bus att bygga, och andra gäster av det manliga könet dök ner på golvet och började köra med tåg... konstigt... :)


  


Morfarbyggd tågbana med tunnlar och berg och till och med 2 får! och en höbal!


Han fick också uteverktygslåda med massa hammare och en liten rubank i plast med rullhjul under för den rätta känslan, och ett verktygsbälte att hänga verktygen i under själva arbetet...


  Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se